Lesplannen

LESPLANNEN               

                                                                                          LAAD DE PAGINA OPNIEUW ALS HET DOCUMENT NIET VERSCHIJNT


Op deze pagina vind je lesplannen die je kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan met Mantle of the Expert. Heb jij zelf ook een uitgewerkte MoE-planning die je wil delen met de lezers van deze website? Stuur ze naar me op en ze wordt toegevoegd aan de lijst!

(Gelieve een word-document aan te leveren in Garamont, 12pt op bob(@)mantleoftheexpert.be / publicatie onder voorbehoud van review)

CONTEXTPLANNING


DIERENPARK

Een ervaren team van parkwachters krijgt de commissie zich voor te bereiden op de komst van een lading dieren van een zoo die de deuren heeft moeten sluiten wegens een gebrek aan middelen. De eigenaar van de zoo is bezorgd dat de dieren niet gekwetst of overstuur zijn geraakt tijdens de verhuis. Ze heeft alles gedaan wat ze kon voor de dieren, maar de laatste tijd werd het moeilijk om de kwaliteit van zorg die de dieren verdienen op peil te houden. Als een gevolg daarvan zijn sommige dieren ziek, ondervoed of gekwetst. Het dierenpark van het team daarentegen is een voorbeeld van zorg, respect en bescherming. Het park heeft een lange en succesvolle geschiedenis in het verzorgen van gewonde, zieke en bedreigde dieren, en is er trots op heel wat dieren veilig te kunnen terugplaatsen in hun natuurlijke habitat. Desalniettemin zullen de nieuwe dieren een druk uitoefenen op de middelen van het park en wil de eigenaar van het dierenpark er zeker van zijn dat de nieuwkomers veilig en efficiënt geïntegreerd kunnen worden.

CONTEXTPLANNING


TITANIC

Een team van scheepsarcheologen is aan boord van een speciaal uitgerust onderzoeksschip, zo’n drie kilometer boven het wrak van de Titanic. Na een initiële verkenning, waarbij ze gebruik maakten van onbemande duikboten met camera’s, doen ze een laatste check-up van hun materiaal en de operationele parameters van hun missie. Het British Museum heeft het team aangeworven: de commissie is het wrak discreet te onderzoeken en persoonlijke objecten van opvarenden te vinden die gebruikt kunnen worden in een tentoonstelling die vergeten verhalen vertelt over zij die betrokken waren bij de ramp.

CONTEXTPLANNING


HET OUDE EGYPTE

Een lang verloren gewaande graftombe wordt ontdekt in de zijkant van een berg in de Vallei der Koningen. De ontdekking wordt gerapporteerd aan het Museum van Egyptische Oudheden van Caïro, kortweg het Egyptisch museum. Zij sturen onmiddellijk een team van archeologen op onderzoek uit om de tombe te openen en de vondsten te catalogiseren.

CONTEXTPLANNING


DE BRONSTIJD

Twee boswachters ontdekken een bronzen bijl en een eikenhouten doodskist (die een stuk uit de grond steekt) in Jutland, bij de dorpen Tågelund en Egtved in Denemarken. De ontdekking wordt gemeld aan het Nationaal Museum van Denemarken. Dat stuurt een team van archeologen om de bijl en de kist verder te onderzoeken: het team krijgt de opdracht de vondsten uit te graven en te inventariseren wat er in de kist zit. De objecten zullen in het museum tentoongesteld worden tijdens een unieke expo over de bronstijd.

CONTEXTPLANNING


DE TROLLEN

Een team van wetenschappers heeft in opdracht van de koningin de trollen – die (volgens rapporten) het leven van haar onderdanen verwoesten – in het bos opgespoord en geobserveerd. Sommige van haar adviseurs vertellen haar dat de trollen moeten worden 'weggeruimd', maar de koningin wil meer weten voordat ze zo'n drastische beslissing neemt.


INTRODUCTIE VAN EEN CONTEXT


DE DOOD VAN LADY MACBETH

Lady Macbeth is onwel. Ze wrijft nerveus over haar handen. Zwaar ademend en met schichtige blikken kijkt ze gespannen om zich heen. Ze maakt zich duidelijk zorgen over iets of iemand. Ze is wantrouwig en vreest dat iemand weet wat zij en Macbeth hebben gedaan...